Sabtu, 4 Januari 2014

Fungsi Lecithin


Lecithin Shaklee yang Best!

 

 
 
Apakah itu Lecithin?

Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan seperti saya. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.


 Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Sebab itu  Lecithin merupakan salah satu supplement wajid untuk saya walaupun saya masih menyusukan Harraz. Dengan adalahnya Lecithin dan Omega Guard saya tidaklah risau tentang masalah berat badan kerana bagi saya seorang ibu yang menyusu tidak wajar untuk berdiet dengan ketat.

Kita tidak perlu risau kerana Lecithin Shaklee bebas kolestrol .Bagi yang mahu mengawal berat badan boleh ambilnya selepas heavy meal sebanyak 6 biji sehari. Selain sebagai pemecah lemak Lecithin Shaklee juga mempunyai fungsi lain. Jom kita tengok apa lagi kebaikannya.

Kebaikan Lecithin Shaklee

·         Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
·         Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
·         Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
·         Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
·         Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf.
·         Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
·         Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
·         Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
·         Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
·         Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS
Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui : 

Email : sayyidahyahya@gmail.com 

SMS : 0139752581

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan